منتديات عامل من تاميكو
نورت منتديات عامل من تامبكو بقدومك
أشرقت الأنوار بقدومك وتدفق النهر بإطلالك

وغردت الطيور بك فيا أهلا ويا سهلا بالقلب نبعثر

التراحيب ونزف استقبالنا معطر بالورد و الكادي

مملوء بالحب والشوق والمشاعر أتمنى لك ألاستفادة بيننا
فأهلا بك زائرنا الكريم ويشرفنا بتسجيلك
ستسعدنا بتسجيلك وإنضمامك إلى اسرة المنتدى
أحمد الزعبي
منتديات عامل من تاميكو
نورت منتديات عامل من تامبكو بقدومك
أشرقت الأنوار بقدومك وتدفق النهر بإطلالك

وغردت الطيور بك فيا أهلا ويا سهلا بالقلب نبعثر

التراحيب ونزف استقبالنا معطر بالورد و الكادي

مملوء بالحب والشوق والمشاعر أتمنى لك ألاستفادة بيننا
فأهلا بك زائرنا الكريم ويشرفنا بتسجيلك
ستسعدنا بتسجيلك وإنضمامك إلى اسرة المنتدى
أحمد الزعبي
منتديات عامل من تاميكو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


اهلا بك يا زائر في منتديات عامل من تاميكو
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تورتاتوس جامداتوس

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
دلوعة المنتدى
3
3
دلوعة المنتدى


رقم العضوية : 3
14/03/2010
البلد : مصر
الجنس : انثى
المساهمات : 845
نقاط : 100912
السٌّمعَة : 6
العمل/الترفيه طالبة جامعية
  : تورتاتوس جامداتوس 54wsam
تورتاتوس جامداتوس Arb14-c42d2da110

تورتاتوس جامداتوس Empty
مُساهمةموضوع: تورتاتوس جامداتوس   تورتاتوس جامداتوس I_icon_minitimeالأحد نوفمبر 14, 2010 10:10 pm

المقادير

10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه

2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..
2 كوب دقيق
فانليا..

لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..


تورتاتوس جامداتوس F4d42b4543


الطريقة

اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول

تورتاتوس جامداتوس Df6d3c3c84

ده شكل الصفار بعد الخفق..

تورتاتوس جامداتوس 0286dfbbc4


و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..

تورتاتوس جامداتوس 6ecc11b29c

عدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره

تورتاتوس جامداتوس Ea16a33bb4

و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.

تورتاتوس جامداتوس 0bb967a868

بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..

تورتاتوس جامداتوس 92d05160be

تورتاتوس جامداتوس 5aba80ccf7

و بعدين ابدأ في التزيين...

تورتاتوس جامداتوس 0ea5b6a5cc

استخدمت شرائح خوخ..
كريز اخضر..
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..
شرائح تفاح..
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..

تورتاتوس جامداتوس 9c0892cc19

لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..

تورتاتوس جامداتوس 424bd70210

تورتاتوس جامداتوس 1e56222188

تورتاتوس جامداتوس B7c00ee9b2

تورتاتوس جامداتوس D4e874c6e8

تورتاتوس جامداتوس 9048421b37

شكلها بعد التقطيع..

تورتاتوس جامداتوس E81ac3ed5a
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بحجابي افتخر
عامل قيد الترفيع
عامل قيد الترفيع
بحجابي افتخر


رقم العضوية : 26
20/07/2010
البلد : العراق
الجنس : انثى
العمر : 41
المساهمات : 638
نقاط : 101254
السٌّمعَة : 6
العمل/الترفيه موظفة
  : تورتاتوس جامداتوس W610

تورتاتوس جامداتوس Empty
مُساهمةموضوع: رد: تورتاتوس جامداتوس   تورتاتوس جامداتوس I_icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 17, 2010 1:47 am

واو شكلها يجنن واكيد طعمها كمان طيب
تورتاتوس جامداتوس 45552
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تورتاتوس جامداتوس
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات عامل من تاميكو :: 

متفرقات عامة  :: مطبخ حواء

-
انتقل الى: